Over Mij

Hallo, ik ben Sally Jane Walmsley, pianiste en muziekdocente. Ik ben in 1982 geboren in Engeland.

Sinds mijn viertiende heb ik mijn passie voor muziek omgezet in het geven van piano- en gitaarlessen. Ik ben in 2007 naar Nederland verhuisd en heb kort daarna Muziekschool PiGi (Piano Gitaar) in Geldermalsen opgericht. Het groeide al snel en tot op de dag van vandaag geef ik met veel plezier les in piano, gitaar en muziektheorie. Ik verwelkom leerlingen van alle leeftijden en niveaus – hoe diverser, hoe beter!

Ik ben zelf klassiek geschoold. In 2005 ben ik afgestudeerd aan de Royal Northern College of Music (RNCM) in Manchester, Engeland met een Bachelor of Music met onderscheiding (BMus Hons). Mijn onderwijsbenadering omvat een breed scala aan muziekstijlen en juist deze diversiteit ervaar ik als uiterst boeiend en inspirerend.

Als beginnend leerling krijg je van mij een solide basis in noten lezen en de bijbehorende muziektheorie, gevolgd door een brede selectie van muziekgenres, variërend van klassiek tot pop, jazz en improvisatie. Ik kijk altijd waar de interesse van elk individu ligt en pas mijn lessen daarop aan. Dankzij deze aanpak kan ik dagelijks diverse lessen aanbieden, wat resulteert in tevreden leerlingen, die gemotiveerd en enthousiast blijven om te oefenen en hun eigen ontwikkeling steeds verder verbeteren.

Om zelfvertrouwen op te bouwen en de samenwerking met medeleerlingen te stimuleren, organiseer ik elk jaar een Leerlingenconcert. Hier krijgt iedereen de kans om hun talent te laten zien.

Samenwerkingen tussen leerlingen leiden regelmatig tot inspirerende groepen en fantastische muzikale prestaties.

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact op voor een gratis proefles! Of je nu een beginner of gevorderde speler bent, iedereen is welkom!

Muzikale hoogtepunten:
ONDERWIJZERS

Ik ben onderwezen door de volgende muzikanten:

Robert Trigg Piano 1989-1993
Ian Gasson Piano, gitaar 1993-1998
Craig Grosvenor Gitaar 1994-1997
Keith Hewson Piano, orkest 1998-2001
Carole Hewson Koor 1998-2001
Stephen Sild Piano 1998-2001
Martin Roscoe Piano 2001-2002
Paul Janes Piano 2000-2005
Mark Ray Piano 2001-2005
Gary Cooper Clavecimbel 2003-2004
Melinda Maxwell Kamermuziek 2004

Freelance Pianiste

Solo pianist | Ik ben werkzaam als pianiste voor concerten, bruiloften, feesten, bedrijfsfeestjes/evenementen/ concerten/achtergrond muziek voor diners etc.
Begeleiding | Ik geef piano begeleiding bij – koren, solisten, zangers, masterclasses, individuele lessen.
Piano Duo | Ik vorm samen met Karin Martens het piano duo Con Spirito. We geven regelmatig concerten.

CONCERTEN
Meerdere malen per jaar zijn er concerten om bij te wonen- of dit nou solo concerten zijn, of een concert van Piano Duo Con Spirito of alle leerlingen die een Leerlingen concert geven, hou het goed in de gaten om niks te missen!